Structural Cladding

Op het gebied van Structural Cladding biedt Weerter Paneel Industrie BV een nieuw en revolutionair systeem. Dit nieuwe systeem heeft dezelfde eigenschappen als het Structural Glazing systeem. Het enige verschil met structural glazing is dat de Structural Cladding tape gebruikt wordt om metalen platen tegen aluminium frames te verlijmen in plaats van glazen platen.

3MTM VHBTM Structural Cladding tape bestaat uit een dubbelzijdige, druk gevoelige, gesloten cel acrylic foam tape. Het systeem maakt het traditionele kitten overbodig en stelt u in staat om sneller en goedkoper te produceren. De tape heeft een zeer hoge beginhechting, waardoor u niet langer meer hoeft te wachten voordat bijvoorbeeld de kit uitgehard is, dus u kunt veel sneller doorwerken. De tape zal nooit uitharden en behoudt te allen tijde zijn visco-elastische eigenschap, wat inhoudt dat hij altijd in staat blijft spanningen op te vangen.

De Structural Cladding tape heeft diverse belangrijke voordelen in vergelijking met gewone Structural Cladding systemen. Deze zijn onder andere:

* Het is +/- 60% goedkoper.
* De toepassingstijd is slechts 5-8 min.
* De tape hoeft niet uit te harden.
* Er is geen afval.
* De tape is in diverse maten leverbaar.

Diverse testresultaten tonen aan dat de Structural Cladding tape opmerkelijk goede resultaten behaald op het gebied van duurzaamheid, UV weerstand en temperatuurprestaties.

Een ander essentieel deel van het systeem is dat Weerter Paneel Industrie BV, de officiële partner van 3MTM en AFTC voor geveltechniek, uw projecten begeleidt vanaf de bouwtekening tot de oplevering van de gevel. Wanneer u gebruik maakt van de 3MTM VHBTM Structural Cladding tape, loopt u geen enkel risico met uw gevoelige ondergrond. De tape vervangt namelijk alle mechanische bevestigingsmiddelen zoals popnagels, schroeven enzovoort.