Porcellis

Opdrachtgever:
Projectnaam:
Locatie:
Gerealiseerd:
Projectinformatie:

Aluverre
Porcellis
Amsterdam
2015
1.718 m² panelen

Calvin Klein Europe

De wortels van de Houthavens en het water komen tot uitdrukking in het nautisch vormgegeven gebouw op de kop van het gebied. Dit gebouw staat op de grootste parkeergarage van de Houthavens. Het dakterras biedt een spectaculair uitzicht op de skyline van Amsterdam. De royale en representatieve dubbel hoge hoofdentree aan de Danzigerkade biedt een uitzicht op de Nieuwe Houthaven en het centrum van Amsterdam.

Royale glaspartijen bieden zicht rondom, het gebouw wordt geaccentueerd door de detaillering en materiaalkeuze die ook in het interieur wordt voortgezet. Het openbaar toegankelijke café is de centrale publieksfunctie van de Houthavens en zal een ontmoetingsplek worden.