Hoog Catharijne Utrecht

Opdrachtgever:
Projectnaam:
Locatie:
Gerealiseerd:
Projectinformatie:

Blitta B.V.
Hoog Catharijne Utrecht
Utrecht
2016
4500 m² sandwichpanelen

Nieuwbouw Hoog Catarijne Utrecht:

 

Vanaf het begin wisten wij dat dit project qua techniek, planning en uitvoering een grote uitdaging zou zijn. We kunnen nu vaststellen dat dit door een goede samenwerking tussen de verschillende partijen succesvol is verlopen.

3-Dimensionale getordeerde kopgevels

Voor de drie dimensionale getordeerde kopgevels van het Poortgebouw is door Blitta een gevelsysteem ontwikkeld, waarbij de profielen 3D kunnen torderen. Hierdoor kan de complexe vorm van de gevel gerealiseerd worden.

Ondanks de complexe vormgeving is de water en winddichting door het ontwikkelde gevelsysteem met een gesloten doorlopende systeemdichting gewaarborgd. De beglazing en de panelen kunnen door het integrale bevestigingssysteem koud vervormd worden, waardoor vervormingen tot 10 centimeter gerealiseerd zijn.

Vooruitlopend op de defintieve uitvoering zijn alle verschillende profielen, dichtingen en bevestigingsmethodieken intern bij Blitta getest op hun uitvoerbaarheid.

Naast de systeemtechnische uitdagingen waren er andere onderdelen welke opgelost dienen te worden, zoals ‘hoe krijgen we deze 3D getordeerde gevel op zich gemaatvoerd?’ en ‘hoe krijgen we de koudgevormde ongelijkbenige ruiten gemaatvoerd?’ En natuurlijk de uitdaging rondom alle verschillende aluminium profielen met zijn bewerkingen, daarbij in acht genomen dat elk vlak uniek qua afmeting en tordering is.

Lees meer over dit bijzondere project op de site van Blitta B.V…